Programmamedewerker Migratie en Mensenrechten

  • Added Date: Monday, 19 July 2021
  • Deadline Date: Sunday, 01 August 2021

Wil je je inzetten om een ander vluchtelingenbeleid te helpen realiseren in Nederland? Vind je het leuk om mensen hiervoor te mobiliseren en krijg je energie van het werken aan nieuwe concepten? Kom werken als programmamedewerker Migratie en Mensenrechten bij Justice & Peace!

Justice and Peace Nederland werkt ruim 50 jaar aan het bevorderen van respect voor de mensenrechten, in eigen land en internationaal. Wij geloven dat lokale change makers de sleutel zijn tot mensenrechten en sociale gerechtigheid voor iedereen, overal. Ons werk richt zich daarom op het empoweren van burgers en professionals die opkomen voor gelijkheid, vrijheid van meningsuiting, rechten van vluchtelingen of een gezond milieu.

Binnen ons programma Migratie & Mensenrechten hebben we een lange track record van lobby, interventies en projecten voor de verbetering van de rechten van vluchtelingen. De afgelopen vijf jaar zetten wij hierbij in op het zichtbaar maken en versterken van de lokale solidariteit met vluchtelingen. Dit deden wij onder andere met de reeks van Welkom Hier festivals, het Europees Burgerinitiatief A Welcoming Europe en het platform Haagse Huiskamer. In 2019-2020 zijn we Samen Hier gestart: het eerste โ€˜community sponsorship modelโ€™ in Nederland. Samen Hier wil dat vluchtelingen via veilige routes naar Nederland kunnen (blijven) komen en bouwt aan een beweging in verschillende Nederlandse steden en dorpen waarin burgers een grote rol op zich nemen om daaraan bij te dragen. In 2019 startte een pilot waarin we veertig groepen van vijf vrienden of kennissen koppelden aan een vluchteling(engezin), die zij opnamen in hun community. De komende jaren willen we dit programma verder uitbouwen naar een nationale en zichtbare beweging van actief burgerschap voor vluchtelingen. Daarvoor zoeken we een:

Programmamedewerker Migratie en Mensenrechten

32 uur per week

Startdatum 1 september 2021, voor een periode van 16 maanden (met mogelijkheid tot verlenging)

Als programmamedewerker werk je samen met een programmacoรถrdinator en een tweede programmamedewerker aan de ontwikkeling en uitvoering van Samen Hier. Je gaat zowel praktisch als inhoudelijk aan de slag: je geeft bijvoorbeeld trainingen aan Samen Hier groepen, maar ziet ook waar kansen liggen voor het programma en draagt met scherpe analyses bij aan de ontwikkeling van community sponsorship modellen in Nederland. Een afwisselende functie dus!

Activiteiten:

  • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van Samen Hier in Den Haag: je plant en houdt overzicht op de implementatie van projectplannen, je denkt mee over werving van deelnemers, ontwikkelt en geeft training aan Haagse groepen, bouwt een relevant partnernetwerk op en monitort de voortgang en resultaten.

  • Je bouwt relaties op met relevante partners in Den Haag en daarbuiten, en mobiliseert hen om onze visie te delen.

  • Je bent betrokken bij het organiseren van informatiebijeenkomsten en partnertrainingen voor organisaties en personen die Samen Hier in hun stad willen opzetten.

  • Je begeleid partners in andere Samen Hier steden bij de uitvoering van hun programma.

  • Je denkt mee over het opzetten en ontwikkelen van verschillende community sponsorship varianten in Nederland.

  • Je draagt bij aan monitoring en evaluatie, schrijft rapportages, presenteert je tussentijdse bevindingen aan het team, adviseert over verbetermogelijkheden en implementeert die vervolgens.

  • Je stuurt stagiaires en vrijwilligers aan.

  • Je houdt relevante nationale en internationale ontwikkelingen bij en signaleert kansen voor het migratieprogramma.

Wie ben jij?

โ–ช Je hebt minimaal twee jaar werkervaring binnen themaโ€™s migratie/vluchtelingen of mensenrechten. Ervaring met hervestiging of community sponsorship initiatieven is een pre;

โ–ช Je hebt kennis van Nederlands en Europees asiel- en migratiebeleid.

โ–ช Je bent organisatorisch en communicatief sterk en kunt overweg met uiteenlopende gesprekspartners;

โ–ช Je hebt ervaring met het opzetten, structureren en opschalen van projecten;

โ–ช Je bent een aanpakker: je vindt het leuk om uitvoerend bezig te zijn en neemt zelf initiatief;

โ–ช Je weet complexe boodschappen om te zetten in begrijpelijke en overtuigende teksten voor een breder publiek;

โ–ช Je brengt energie; je vindt het leuk om aan nieuwe dingen te werken;

โ–ช Je bent flexibel, kunt zelfstandig werken en vindt het niet erg om uit je comfortzone te komen;

โ–ช Uitstekende Nederlandse en Engelse taalvaardigheid (gesproken en geschreven);

โ–ช Enthousiast, creatief, initiatiefrijk en verbindend.

Justice & Peace streeft naar diversiteit in het team. Kan jij die diversiteit toevoegen? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Wij bieden jou:

โ–ช Uitstekende werksfeer in een klein team waar hard werken en plezier maken hand in hand gaan;

โ–ช Een dynamische functie, waarbij je samenwerkt met collegaโ€™s en maatschappelijke organisaties en initiatieven die zich inzetten voor vluchtelingen en mensenrechten;

โ–ช Een marktconform salaris voor deze functie en sector. In geval van minder (relevante) werkervaring dan gevraagd, is plaatsing in een aanloopschaal mogelijk;

โ–ช Afhankelijk van de maatregelen rondom COVID-19: **

o Een (parttime) werkplek op ons geweldige kantoor in het centrum van Den Haag

This vacancy is archived.

Recommended for you